A Microsoft OneDrive szolgáltatást próbálgattuk

A OneDrive szolgáltatás egyaránt alkalmas fájlok megosztására, biztonsági mentések készítésére és közös online munkára is.

A Gépház csapata ezen a pénteken a Microsoft OneDrive szolgáltatást vette elő, amely a modern Windows rendszerek részét képezi, így valószínűleg sokan hallottak már róla, mégis kevesen ismerik a legpraktikusabb funkcióit.
A OneDrive az úgynevezett felhőben történő adattárolást, adatmegosztást teszi lehetővé. Ennek értelmében fontos dokumentumainkat, hang-, videó- vagy egyéb anyagainkat feltölthetjük a felhőbe, azaz egy távoli, biztonságos helyre, amely helyet az interneten keresztül bármikor elérhetünk. Az anyagokat megoszthatjuk más felhasználókkal vagy önmagunk számára egyfajta biztonsági másolatként tarthatjuk meg azokat, így akkor is megmaradnak a feltöltött fájlok, ha esetleg a készülékünk meghibásodna.
Mindemellett készíthetünk olyan mappákat is, amelyeket beállíthatunk közös használatra néhány ismerősünkkel, munkatársunkkal, így, ha új fájl érkezik, azt azonnal látja minden résztvevő, ezáltal az online munka jelentősen leegyszerűsödik.
A műsorban számítógépen, iOS rendszeren és Androidos készüléken is bemutattuk a OneDrive kezelését.

Play