Megismerkedtünk a Focus 14Blue Braille kijelzővel

Multifunkciós braille kijelzőkkel foglalkozó minisorozatunk második részében egy újabb eszközt mutat be nekünk egy újabb vendég.

Műsorunkban vendégül láttuk Molnár Ákost, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkatársát, aki a Freedom Scientific cég Focus 14Blue nevet viselő készülékével érkezett a Gépház stúdiójába.
A Focus 14Blue egy olyan készülék, amely képes mobiltelefonunkkal és számítógépünkkel együttműködni, rendeltetése pedig, hogy képesek legyünk pusztán ezt az eszközt használva vezérelni telefonunkat és számítógépünket. A koncepció némileg hasonló, mint a korábbi adásunkban bemutatott Orbit Reader esetén. A Braille-billentyűzet és a kurzormozgató gombok segítségével adhatjuk ki utasításainkat masináinknak, az azoktól érkező üzenetek pedig a Focus készülék Braille-kijelzőjén olvashatóak el.
Adásunkban Ákost kérdeztük a készülék működéséről, a készülék által nyújtott szolgáltatásokról, és valamelyest össze is hasonlítottuk azt a múlt heti adásunkban tárgyalt másik, hasonló funkcionalitással rendelkező eszközzel.

Play