Új funkciókkal és játékokkal járt nálunk a BlindShell telefon!

Kipróbáltuk a címkézőt, a játékokat és a telefon súgórendszerét is.

Műsorunk első néhány percében jó szokásunk szerint hallgatói levelekkel foglalkoztunk, emellett Máté mesélt nekünk a Windows 11 jelenlegi állapotáról, valamint a nemsokára megjelenő operációs rendszerről szerzett előzetes tapasztalatairól. Szóba került annak akadálymentessége és néhány alapvető változás, amely a mindennapi használat során mindenkit érinteni fog, aki átvált az új Windowsra.
Mindezek után pedig újfent kezünkbe vettük az MVGYOSZ által honosított és forgalmazott, vak emberek számára fejlesztett BlindShell mobiltelefont, amelynek ismérve, hogy beépített képernyőolvasóval rendelkezik, és érintőképernyő helyett hagyományos nyomógombokkal vezérelhető.
Ezúttal azokra a funkciókra, szolgáltatásokra fókuszáltunk, amelyeket korábbi adásunkban nem mutattunk be. Így górcső alá vettük a címkézőt, amely arra hivatott, hogy a vakon nehezen felismerhető tárgyainkat különböztessük meg nagyon hatékony módon, például plasztik okmányainkat, vagy akár egyes ruhadarabjainkat.
Játszottunk is a telefonon, többek közt hangpárosító memóriajátékot, szókitalálós akasztófát, sőt kártyáztunk is. Mindeközben arra is sort kerítettünk, hogy az egyik játék kapcsán segítséget kérjünk a telefontól annak használatát illetően, ezért a BlindShell súgójának működését is megtárgyaltuk.

Play