Bemutatkozott nálunk az Orbit Reader!

Segítségével braille írás segítségével vezérelhetjük okostelefonunkat vagy számítógépünket, az eszköz kimenetét pedig braille formájában olvashatjuk el.

Műsorunk bemelegítőjeként a Windows 11-et érintő legfrissebb és igen-igen felemás újdonságokról diskuráltunk egy jót, és elmerengtünk azon is, hogy milyen irányba tart a Windows.
Az eszmecsere után pedig vendégünk, Király-Kékesi Csaba ragadta magához a mikrofont, hogy prezentáljon a kedves hallgatóknak egy nagyon sokrétű, izgalmas eszközt. Az Orbit Reader arra hivatott, hogy mobilkészülékünket, vagy épp számítógépünket, képesek legyünk kezelni vele, sőt a képernyőolvasó által közölt információkat Braille-írás formájában olvashatóvá is teszi. Az Orbit Readert tehát úgy tervezték meg, hogy mind a bevitel, mind a kimenet egy készülékben kapjon helyet. Így rendelkezik kurzormozgató gombokkal, illetve egy nyolc pontos Braille-billentyűzettel, ezek segítségével vezérelhető a telefon, vagy épp a PC. Továbbá van egy 20 cellás Braille-kijelzője is, amelyen pedig az eszköz által kiírt információk olvashatóak el. Mindemellett az Orbit Reader akkor is jó szolgálatot tehet, ha nem csatlakoztatjuk semmilyen eszközhöz, ekkor ugyanis könyvolvasásra, valamint jegyzetek készítésére használhatjuk.
Minden további infó az alább meghallgatható adásban!

Play