Bemutattuk a teljesen megújult Windowsos Google Drive szoftvert

A Google cég Drive nevet viselő felhőszolgáltatása jónéhány éve üzemel, és itthon is töretlenül népszerű. A Windowsos Drive alkalmazást azonban időről időre módosítják, átalakítják, a legutóbbi ilyen fejlesztés pedig mind funkcionalitásban, mind az akadálymentesség terén is meglehetősen jól sikerült.

Adásunk elején az informatikára hangolódás jegyében hallgatói leveleket olvasgattunk, illetve néhány percben kapcsolódtunk előző adásunkhoz, és olyan híreket hozunk, amelyek a terjedőfélben lévő virtuális világokhoz kapcsolódnak.
A diskurálás után pedig máris számítógép elé ültünk, hogy bemutathassuk hallgatóinknak a nemrég teljesen megújult Google Drive Windowsos alkalmazást.
A szoftver új nevet és teljesen új kinézetet kapott, és módosult a felhőszolgáltatás használatának módja is.
Adásunkból kiderült, miként kell feltelepíteni és használatra készre konfigurálni a szoftvert, hogyan helyezhetünk fájlokat a felhőbe, miként oszthatjuk meg azokat másokkal, és azt is megtárgyaltuk, hogyan tudunk úgynevezett közös mappákat létrehozni, hogy az anyagok felhőn keresztüli küldése és fogadása a lehető legegyszerűbb legyen.
Műsorunk végén pedig arra is kitértünk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik az ingyenesen elérhető Google felhőszolgáltatásnál többet szeretnének maguknak.

Play