Bemutattuk az MVGYOSZ által adományozott tabletet

Az elmúlt hónapban az MVGYOSZ-nél lehetőség volt igényelni Lenovo M10 típusú tabletet, ennek egy példánya járt nálunk.

Legutóbb hallható adásunk egyedüli főszereplője azon Lenovo tablet egy példánya volt, amelyet az elmúlt hetekben nyílt lehetőség igényelni az MVGYOSZ-től abból a célból, hogy a látássérült felhasználók képesek legyenek használni a készüléken a szervezet szolgáltatásait, továbbá tanulmányaik során is segítséget nyújtson.
A szóban forgó eszköz egy Android operációs rendszerrel működő, hardveresen belépő kategóriás tablet, mégis remekül használhatóak vele többek közt az MVGYOSZ online szolgáltatásai is. Androidos készülékről lévén szó, a beüzemelés sokaknak jelenthet nehézséget, mivel az első lépések megtételekor a képernyőolvasó kizárólag angol nyelven képes kommunikálni a felhasználóval, a magyar nyelvű beszéd csak azt követően működik, ha beállítottuk a vezeték nélküli internetelérést, a felhasználói fiókunkat, és néhány egyéb opciót.
A Gépházban teljes beüzemelési útmutatóval készültünk az újdonsült tulajdonosok részére. Kicsomagoltuk a tabletet, megbeszéltük annak kinézetét, majd minden olyan lépést megmutattunk, amelyek megtétele szükséges ahhoz, hogy a tablet magyar nyelvű képernyőolvasóval, üzemkész állapotba kerüljön.
Mindezek után pedig feltelepítettük rá az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazást és a Távszem szolgáltatást is, és mindkettővel tettünk egy próbát.

Play