BlindShell 2-re is megérkezett a Lazarillo app, mi pedig kipróbáltuk

A Lazarillo a mobilkészülék helymeghatározó rendszerének segítségével juttatja felhasználóit hasznos információkhoz.

Műsorunk első perceiben hallgatói levelekkel röffentettük be a Gépház motorját, véleményekkel, kérdésekkel, kiegészítésekkel foglalkoztunk, amelyek zömében a múlt heti adásban felmerült témákat érintették.
Mindezek után BlindShellt vettünk a kezünkbe, és a készülékre néhány hete elérhetővé vált Lazarillo alkalmazást telepítettük fel. A Lazarillo egy olyan kisegítő szoftver, amely a mobilkészülék GPS és egyéb helymeghatározó funkcióit használja ahhoz, hogy látássérült emberek részére információkat nyújtson. Egyik leghasznosabb szolgáltatása, hogy képes a közelünkben található objektumokat, létesítményeket jelezni, legyen az bolt, intézmény, megállóhely, vendéglátóipari egység vagy egyéb.
A Lazarillo arról is ad megközelítőleges információt, hogy az adott létesítmény milyen távolságra, és milyen irányba található aktuális pozíciónktól, így hatékonyan fel tudjuk térképezni, milyen helyek vannak a közelünkben. Az applikáció alkalmas továbbá helyek keresésére név vagy cím alapján, megjelölhetünk helyeket kedvencnek, beállíthatjuk az appot, hogy működése közben mindig értesítsen, ha az adott hely közelébe érünk, illetve képes az egyes létesítményekről némi információt adni, például telefonszámot, weboldalt, egyéb elérhetőséget, amennyiben ezen információkhoz hozzáfér.
Adásunkban megnéztük a Lazarillo kezelési módját BlindShell Classic 2 készüléken, a bejelentkezést követően helyeket kerestünk, információkat kérdeztünk le egyes objektumokról, illetve megmutattuk, miként viselkedik a Lazarillo, ha egy forgalmas városi utcán sétálgatunk vele.

Play