Egészségügy otthonról: Kipróbáltuk az EESZT rendszert

Az Elektronikus Egészségügy Szolgáltatási Tér egy olyan internetes felület, melynek segítségével az egészségügyi ellátórendszerben végzett tevékenységeinket menedzselhetjük és követhetjük nyomon.

Péntek esti műsorunk első pár percében a szokásos módon hallgatói levelekkel kezdtünk, melyek zöme az előző, az online ügyintézést tárgyaló adásunk kapcsán érkezett, a nekünk írt véleményeket, kiegészítéseket, javaslatokat pedig adásunkban ismertettük.
Továbbá tettünk egy rövid kitérőt az eSpeak beszédszintetizátor irányába, amely immáron az Apple mobil-operációs rendszerein is elérhető, ezt követően pedig máris prezentáltuk fő témánkat, az EESZT rendszert.
Az EESZT lényege, hogy ügyfélkapus hozzáférés és érvényes tajszám birtokában otthonról, online férhetünk hozzá egészségügyi dokumentumainkhoz, a ránk vonatkozó orvosi vizsgálatok eredményeihez, ajánlásokhoz és egyéb anyagokhoz, de megnézhetjük a számunkra felírt recepteket is.
Műsorunkban annak jártunk utána, miként kezelhető az EESZT internetes felülete, hogy néz ki a rendszer weboldala, és a legfontosabb funkciókat ki is próbáltuk. Betegdokumentumokat kerestünk, megnéztük, írtak-e fel számunkra recepteket gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre, valamint azt is megmutattuk, hogyan hatalmazhatunk fel valakit receptjeink kiváltására.

Play