Egy vadonatúj karakterfelismerő Androidra és IPhonera

A kipróbálása előtt azért beszélgettünk is picit, sőt rápillantottunk egy szintén droidos, alternatív braille bevitelt kínáló applikációra is.

Műsorunk a múlt heti kirándulást követően ismét saját stúdiójából jelentkezett, teljes műsorvezetői létszámmal, sőt erre a hétre is hoztunk egy vendéget.
Az első pár percben szokás szerint informatikai aktualitásokat vitattunk meg, Windows 10 frissítési cirkusz, megváltozó és megszűnő mobilnetes tarifák.
Ezt követően máris kapcsolatba léptünk vendégünkkel, Kőrösmezey Dáviddal, aki két alkalmazást hozott nekünk. Az első egy androidra elérhető alternatív braille szoftver, amely meglehetősen sajátos módon kínál lehetőséget braille bevitelre, a pontok egyenként történő bepötyögését helyezve a középpontba. Így olyan telefonon is működik, amelynek érintőkijelzője nem teszi lehetővé egyszerre több ujj érzékelését. A vélemények megoszlanak ennek hatékonyságáról, de kétségtelen, hogy működik a dolog.
A második bemutatott alkalmazás hatékonysága viszont nagyjából megkérdőjelezhetetlen! Egy látássérültek részére készült vadonatúj applikációról van szó, amely a készülék kameráját használva igyekszik különböző dolgokról tájékoztatni a felhasználókat, a leghatékonyabb szolgáltatása a karakterfelismerés, amely magyar ékezetes karakterekkel is boldogul, és nemcsupán IPhoneokra, hanem Androidos készülékekre is elérhető, utóbbiakra jelenleg teljesen ingyen.
Már egy alsó-középkategóriás telefonnal és annak kamerájával is kiemelkedő az eredmény, Androidon óriásit durrant ez az alkalmazás!
Olvastunk mesét, versikét, számlát, étlapot is.

A bemutatott alkalmazások az alábbi elérhetőségekről szerezhetők be:
SmartBraille, Android

Envision AI, Android

Envision AI, IOs

Play