Elektronikus könyveket konvertáltunk hozzáférhetővé a Gépházban

Két alkalmazással, amelyek számos elterjedt és kevésbé elterjedt EBook formátumból képesek képernyőolvasóval is hozzáférhető ekönyvet gyártani.

A műsor elején az aktuális informatikai csámcsognivalók megtárgyalásán túl bemutattunk egy olyan alkalmazást, amely a modern Windows rendszereknek már része, és arra szolgál, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyünk szkennerünkkel dokumentumokat beolvasni. Ez a szoftver önmagában nem teszi lehetővé az optikai karakterfelismerést, de különösen hasznos, ha bármilyen papíralapú dokumentumot kell elküldenünk látó célszemélynek vagy akár hivatali szerveknek.
Mindezek után az elektronikus könyvekkel, azon belül is azok konvertálásával foglalkoztunk. Bemutattunk két kiváló alkalmazást, amelyek többek között arra használhatóak, hogy a tulajdonunkban lévő elektronikus könyveket képernyőolvasóval is kezelhető formátumokra, például szöveg txt, vagy épp Word doc formátumra alakítsuk át. Erre a műveletre a Codex, valamint a Calibre alkalmazásokat ajánljuk.
Az előbbi egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető felületen képes akár egyszerre több különböző e-könyvet is konvertálni, utóbbi pedig azért izgalmas, mert ezt a műveletet parancssori kapcsolókkal is elvégezhetővé teszi.

Play