Hangszerkesztés és navigáció a Gépházban

Az áprilisi hónap rövidesen elrepülni készül, olyannyira, hogy a hónap utolsó pénteki napja holnap be is köszönt. Ennek okán viszont holnap este nyolckor elstartol a Gépház ehavi adása, meglehetősen érdekes témákkal, illetve  az átlagosnál egy picivel hosszabb műsoridővel.

A műsor első részében egy régi ígéretünket teljesítjük, elővesszük ugyanis a hangszerkesztés témáját, és a kereskedelmi Adobe Audition szoftver után górcső alá vesszük az ingyenes, több platformra elérhető Audacity szoftvert, annak is a Windows alatt futó variánsát. A szoftver kinézetéről, a hangsávok akadálymentes kezeléséről, hanganyagok megvágásáról, pár hasznos effektről és még sok másról Rauch Róbert fog gyakorlati előadást tartani az érdeklődőknek.

Az otthoni stúdiózgatás után pedig kimegyünk az utcára, Ócsvári Áron koordinálásával, aki egy viszonylag új, de folyamatosan fejlődő Androidos alkalmazást mutat be, amely a NotNav névre hallgat, funkciója pedig, hogy közlekedés közben figyelmeztesse felhasználóját a közelben elhelyezkedő létesítményekre a GPS és egy internetkapcsolat segítségével. Áron a szoftver beállításait, a gyakorlati használatát, illetve az egyelőre meglévő gyermekbetegségeit is ismerteti a műsorban.

Play