Hóvégi Gépház: Win11 újdonságok, IOs anomáliák, okostévés villámpróba

Az informatika jó néhány szegletéből hoztunk újdonságokat, illetve megnyomkodtunk egy újabb Tesla Androidos tévét is.

Adásunk első perceiben az új Windows 11-ről, illetve annak most megjelent éves frissítéséről beszélgettünk, valamint hasonlóképp tettünk az iOS rendszerrel is, melynek 16-os verziója nemrég debütált.
Ezután pedig ismeretséget kötöttünk egy Android rendszerrel működő, Tesla márkajelzésű televízióval is, azonban eddigi tévés tesztjeinktől eltérve ezúttal leginkább azzal foglalkoztunk, hogy miként működnek a tévé bizonyos funkciói a 10-es Androidon.
Megnéztük, milyen beállításokat kínál a szövegfelolvasó motor és a TalkBack képernyőolvasó, megkíséreltünk alkalmazást telepíteni a tévére a Play áruházból, illetve YouTube videókat is megpróbáltunk keresni az eszközön.
Főként arra kerestük a választ, hogy megérheti-e okostévét vásárolni úgy, ha szolgáltatónk csak közvetett hozzáférést enged a csatornákhoz, úgynevezett mediaboxon keresztül? Ebben az esetben ugyanis a tévés funkciók, úgymint: csatornainformációk, műsorújság, hangsávok, egyáltalán nem kerülnek felolvasásra, adódik tehát a kérdés, van-e így értelme a smart televíziónak, elegendő vonzerőt nyújt-e a többi szolgáltatás?
Adásunkban ennek jártunk utána!

Play