Internet és vezetékek nélkül másoltunk fájlokat PC és Android közt

A kevéssé ismert, de rendkívül hasznos fájlátviteli művelethez szükséges tudnivalókat adásunkban ismertettük.

Műsorunk első felében hallgatói leveleket tártunk a nagyközönség elé, véleményeket olvastunk be és válaszoltunk azon kérdésekre, amelyeket főként az előző adásban bemutatott okosporszívó kapcsán kaptunk.
Ezt követően pedig egy olyan módszert ismertettünk, amely segítségével mindenféle kábelek és internetes felhőtárhelyek közbeiktatása nélkül másolhatunk tartalmakat Androidos készülékeinkre, annak memóriakártyájára, vagy épp megfordítva a dolgot, telefonról számítógépünkre.
Maga a másolás művelete meglehetősen egyszerű, ám a működés előfeltételeinek megteremtése és a szolgáltatás üzembe helyezése nem feltétlenül kézenfekvő, némi időt és tudást kíván meg, utóbbit pedig adásunkban prezentáltuk.
A telefonra telepített FTP szerver alkalmazással és egy, a számítógépen futó FTP klienssel zsonglőrködve megmutattuk, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen zenéket, filmeket, egyéb tartalmakat mozgatni gépünk és telefonunk között, elkerülve mind a felhőszolgáltatókat, mind a kábelekkel való nehézkes munkát.

Play