Jitsi Meet, az alternatív kommunikációs platform

Ingyenes, decentralizált, és majdnem teljesen akadálymentes.

Az elmúlt évben a világot érintő krízishelyzet az online térben is hatalmas változásokat hozott. Rengeteg ember kényszerül arra, hogy munkatársaival, sőt szeretteivel az interneten keresztül kommunikáljon. Erre a célra számos kiváló szolgáltatás létesült, a Gépházban pedig már korábban is foglalkoztunk azokkal, amelyek látássérültként is akadálymentesen használhatóak.
Adásunkban ezúttal bemutattunk egy újabb ilyen szolgáltatást, amely a funkcióit tekintve többségében szintén akadálymentesen használható számítógépen és mobileszközökön egyaránt, mindemellett a szoftveres háttere nyílt forráskódú és ingyenes, így a szolgáltatás a későbbiekben is díjmentesen használható lesz. Ez azért igen fontos, mert ugyanez nem mondható el minden szolgáltatásról, a Zoom már egy ideje nem ingyenes, sőt hamarosan a Google Meet is változtat eddigi működésén és üzletpolitikáján.
Így épp itt az ideje, hogy megismerkedjünk a Jitsi Meet-tel, mely többek közt hang- és videóalapú konferenciákon történő részvételt tesz lehetővé.
Adásunkból megismerhető a Jitsi Meet akadálymentes használata számítógépen, valamint Android és iOS rendszerű mobilokon egyaránt.
Az online konferenciáknál már megszokott szolgáltatásokon túl a Jitsi Meet olyan funkciókat is kínál, mint közös videónézés a YouTube-on, a konferencia rögzítése vagy akár YouTube-on történő közvetítése, vagy épp a számítógép képernyőjének és kimenő hangjának megosztása másokkal, lehetővé téve ezzel prezentációk vagy akár hangos oktatások megvalósítását.

Play