Magyar beszédszintetizátorok a Gépházban!

Észre sem vettük, de alighanem két hét elteltével ránk fog törni a karácsony, a Mikulás is úgy ment el, ahogy jött, egy pillanat alatt. Mi azonban úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk ezt a decemberi hetet különlegesebbé tenni, és egyfajta gépházas mikulásos ajándék gyanánt hoztunk nektek valami nagyon izgalmasat!

Az elmúlt hetekben sok újdonsággal foglalkoztunk, elég megfeszített volt a műsor tempója is, most viszont kikapcsolódni hívunk titeket, és egyúttal egy röpke órás kirándulásra is, hogy együtt hallgassuk meg a magyar beszédhangok történetét, történelmét.
A Gépház ezen adásában megmutatjuk, milyen magyarul beszélő mesterséges megoldások kerültek napvilágra az elmúlt közel harminc év alatt.
Az 1980-as évek közepétől kezdve egészen napjainkig végigmegyünk ezen röpke három évtizeden, és a magyar beszédszintetizátorok fejlődéstörténetén.
Régi, már-már elfeledett beszédhangokat és képernyőolvasókat hallgatunk meg, érdekességeket mesélünk ezen fejlesztések hátteréről, és egy órás történelmi utazás alatt egészen 2017-ig kalandozunk.
Fiatalabb hallgatóinkat azért hívjuk, mert olyan fejlesztésekkel, magyar beszédhangokkal és ezek történetével ismerkedhetnek meg, amelyekről ma már aligha lehet információkat találni.
Az idősebb korosztályt pedig nosztalgiázni hívjuk, és bízunk benne, hogy nagy élmény lesz meghallgatni régebbi beszédhangokat, és jól fog esni együtt elgondolkodni, mennyi minden változott azóta.
Mi megpróbáltunk alapos kutatómunkát végezni és minél több fejlesztést bemutatni, mindezt pedig élvezhető formába önteni.
Hogy ez mennyire sikerült, annak megítélését rátok bízzuk.

Play