Megnéztük, mi fán terem a TikTok

A TikTok nagyon rövid idő alatt lett a fiatal netezők szinte legnagyobb kedvence, mostanra pedig már számos cég és civil szervezet is képviselteti magát a portálon. A Gépházban megnéztük, mire számíthat egy vak felhasználó, ha TikTokozni támadna kedve.

Műsorunk első néhány percében hallgatóink kérdéseire válaszoltunk, ezt követően pedig érdekes informatikai aktualitások kerültek terítékre. Leginkább a Telekom cég újonnan forgalomba hozott Androidos tévéboxáról beszélgettünk, amely éppenséggel akadálymentes is lehetne, de egyelőre, jelen formájában nem az.
Ezt követően pedig felmentünk a TikTokra!
A TikTok egy alig egynéhány éve népszerűvé vált videomegosztó portál, kiegészülve néhány közösségi funkcióval. Az oldalra – néhány héttel ezelőttig – kizárólag egy percnél rövidebb videókat lehetett feltölteni, így természetesen az ilyen anyagok képezik ott a tartalom legnagyobb részét. A TikTokot leginkább a tizenéves, kamaszkorú célközönség használta világszerte, mostanra azonban rendkívül ismertté vált más korcsoportokban is. Adásunkban számítógépen és mobilkészülékeken is vetettünk egy pillantást a TikTok felületére, a portál kezelésére, valamint arról lamentáltunk, hogy nyújthat-e bármiféle élvezetet teljesen vak felhasználók számára egy olyan videomegosztó, ahol zömében néhány másodperces videók vannak.

Play