Nyári Gépház mix: színészeket helyettesítő gép, Android és Windows újdonságok

Az elmúlt időszak jelentősebb szoftverfrissítésein túl arról beszélgettünk, mely munkakörökre, iparágakra hathat leginkább a mesterséges intelligencia.

Adásunk első néhány percében hallgatóink leveleire bíztuk a műsort: Távszemes tapasztalatokat, BlindShell 2-es kérdéseket és válaszokat osztottunk meg a nagyérdeművel, mindezek után pedig egy érdekes informatikai diskurzust tartottunk azon témákból, amelyek mostanában igen aktuálisak, és mind összefüggésbe hozhatóak az informatikával, vagy épp a mesterséges intelligenciával.
Beszéltünk a jelenleg is épp tartó hollywoodi sztrájkról, illetve arról, mennyire van reális esélye, hogy a gépi intelligencia a jövőben átalakítsa a filmipart és a szinkronizálást. Ehhez kapcsolódóan megosztottuk egy kedves hallgatónk észrevételeit, akinek sikerült kódokkal paraméterezni a Microsoft Azure egyik felhős beszédhangját, amely ennek következtében meg tud szólalni vidáman, érzékien, esetleg suttogva.
Beszéltünk továbbá olyan, finoman szólva is megkérdőjelezhető újdonságokról, mint a pizzaillatot generáló játékvezérlő, de szóba kerültek a TalkBack képernyőolvasó új fejlesztései is, és néhány Windows 11-es érdekességről is szó volt.

Play