Új NVDA főverzió és új kisegítő alkalmazás Androidra

Az NVDA új, 2024-es főverziójának újdonságai mellett az immáron Androidra is elérhető Seeing Ai applikációval töltöttük az időt.

Adásunk első perceit ezúttal is hallgatóink leveleiből szerkesztettük, véleményeket, tapasztalatokat olvastunk különböző appokról és szolgáltatásokról, ezt követően pedig informatikai hírekkel és olyan aktualitásokkal folytattuk, amelyek sok látássérült felhasználót is érintenek. Az újdonságok közül kiemelten foglalkoztunk a héten megjelent új, 2024.1-es NVDA-val, annak változásaival és új funkcióival. Mindezek után Androidra váltottunk, és megnéztük az immáron erre a platformra is elérhető Seeing AI kisegítő alkalmazást. A Seeing AI egy nagy múltú, sokak által kedvelt szoftver, ami nagyon sokáig csak Apple eszközökre volt elérhető, lényege pedig, hogy a telefon kameráját használva megannyi helyzetben képes gépi segítséget nyújtani, ha írásos anyag felismeréséről vagy épp vonalkódos termékfelismerésről van szó.
Műsorunkban a Seeing AI Androidos verziójának kezelőfelületének tárgyalásán túl behatóbban foglalkoztunk a QR-kódos termékfelismeréssel, és a gyakorlatban is megnéztük, hogyan működik a dolog és milyen infókra tehetünk szert a Seeing AI ezen szolgáltatásával.

Play