Új országos utazástervező platform indult, a Gépházban kipróbáltuk!

A MÁV égisze alatt működő webalapú szolgáltatással megtervezhetjük belföldi utazásainkat , országos és helyi tömegközlekedési társaságok valós idejű adatai alapján.

Alig néhány nappal ezelőtt indult el tesztüzemben az EMMA nevet viselő portál, amelyet ugyan a MÁV üzemeltet, szolgáltatásai mégis jóval túlmutatnak a vasúti közlekedésen. Az EMMA használatával megtervezhetjük belföldi utazásainkat országos, regionális és helyi tömegközlekedési társaságok járműveivel, a szolgáltatás ráadásul azt ígéri, adatait nem kizárólag az előre megírt menetrendekből gyűjti, hanem valós időben tájékoztat a különböző járatok indulásáról, érkezéséről, esetleges késéséről. Az utazástervezéshez meg kell adnunk kiinduló és célhelyünket, amelyek nem kizárólag közterületek lehetnek, hanem például megálló és állomásnevek is. A weboldal általában több alternatívát kínál egy adott helyre történő eljutáshoz, az előnézetben megtekinthető, milyen járművekkel, hány átszállással és mennyi idő alatt közelíthető meg egy adott objektum, a kívánt útvonalat pedig részleteiben is megtekinthetjük.
A Gépházban megmutattuk a tesztüzemben működő weboldal felületét, kezelési módját, és természetesen a gyakorlatban is kipróbáltuk, mire képes: útvonalakat terveztünk városon belül és országosan is, továbbá annak is utánajártunk, hogy a szolgáltatás valóban megmutatja-e a késésben lévő járatokat.

Play