A Gépházban debütált az Orbit Writer!

Műsorunkban egy vadonatúj készülékkel foglalkoztunk, amely az Orbit Writer névre hallgat, és jó eséllyel válhat közkedveltté a látássérült felhasználók egy jelentős csoportja számára.

Műsorunk első néhány percében – a már jól megszokott módon – hallgatói leveleket olvastunk, majd ezt követően behívtuk a stúdióba vendégünket, Dvariecki Bálintot, az Alkosoft Bt. ügyvezető igazgatóját. Vendégünket az Alkosoft által mostanában forgalomba hozott Orbit Writer készülékről kérdeztük.

Az Orbit Writer többek között arra alkalmas, hogy azt Bluetooth-kapcsolattal telefonunkhoz vagy táblagépünkhöz csatlakoztatva képesek legyünk érintőképernyő nélkül, billentyűkkel navigálni a készülékünkön, alkalmazásokat indítsunk, névjegyeket keressünk vagy épp webet böngésszünk. A készülék fizikai, lenyomható Braille-billentyűzetének segítségével pedig hosszabb szövegeket is gépelhetünk, ha éppen arra van szükség.
Mindemellett az eszköz képes Windows, Mac, Linux, vagy épp Chrome OS rendszerrel működő számítógépekhez is csatlakozni, és szolgáltatásai ezeken a rendszereken is elérhetőek.
Bálint az Orbit Writer szolgáltatásairól, külföldön elért meghökkentő népszerűségéről mesélt nekünk. Mindezek után persze rátértünk magára a készülékre: kinézetére, méreteire, funkcióira és használhatóságára, s legvégül következett az elmaradhatatlan gyakorlat!

Az Orbit Writert elsőként iPhone készülékkel párosítottuk, és anélkül használtuk a telefon szolgáltatásait, hogy annak kijelzőjét megérintettük volna. Lépkedtünk a rendszerben, váltogattunk az alkalmazások között, üzenetet írtunk. Az adás hátralévő perceiben pedig ugyanezt kíséreltük meg Androidos mobilon is.

Play