A LetSeeApp és az MVGYOSZ jövőbeni terveiről beszélgettünk

Közös tervek körvonalazódnak a két szolgáltatás háza táján.

A LetSeeApp nevet viselő mobilalkalmazás évek óta nyújt hathatós segítséget vak emberek számára a pénzfelismerő, a fénymérő vagy épp a kártyabeazonosító funkcióival, a Távszem alkalmazás és annak operátorai pedig szintén évek óta állnak a látássérült felhasználók rendelkezésére.
A két szoftver bár különbözik egymástól, céljuk, célcsoportjuk közel teljesen azonos, így felmerült az együttműködés lehetősége.
A Gépház idei második adásába interjúalanyként érkezett hozzánk Dr. Karacs Kristóf, a Magyar Bionikus Látásközpont egyik vezetője, aki egyúttal a LetSeeApp nevű kisegítő szoftver egyik fejlesztője is.
A LetSeeApp immáron nemzetközi szinten is ismert, legkedveltebb szolgáltatása a bankjegyfelismerő, de számos más funkciót is kínál, melyek segítségével a felhasználók a mobilkészülék kameráját használva információkhoz juthatnak. Az MVGYOSZ Távszem szolgáltatása is hasonló okokból jött létre, a két alkalmazás közti legnagyobb különbség, hogy míg a Távszem esetén a kamera által közvetített képi információkat az operátorok értelmezik, addig a LetSeeApp ugyanezt gépi mesterséges intelligenciával oldja meg.
Bár a működési mód nem teljesen azonos, a célcsoport ugyanaz, illetve a segítségnyújtás is közös célként jelenik meg. Épp ezért merült fel a fejlesztőkben a két platform közti együttműködés lehetősége, hiszen a szolgáltatások összehangolásával, közösen történő fejlesztésével a látássérült felhasználók hatékonyabb, gyorsabb segítséget kaphatnak a jövőben.
Vendégünkkel a jövőbeni együttműködés lehetséges módozatairól beszélgettünk, illetve arról a kérdőívről, amelyet a két alkalmazás felhasználói számára készítettek, hogy használati szokásaikat, igényeiket feltérképezzék.
A szoftverek összehangolása érdekében a fejlesztők minél több kitöltőre számítanak!

Play