Kipróbáltuk az EgészségAblak mobilalkalmazást

Egészségügyi adatainkhoz, friss dokumentumainkhoz és a felírt receptekhez immáron okostelefonos alkalmazással is hozzáférhetünk.

Az idei nyár első Gépház adásában hallgatói levelekkel startoltunk, és beszélgettünk egy jót a legfrissebb informatikai aktualitásokról, továbbá szóba került néhány, a látássérült felhasználók körében igen népszerű szoftver is, amelyek az utóbbi időben nem épp az előnyükre változtak.
Ezek után pedig ismét elővettük az online egészségügy témáját, és a korábban bemutatott EESZT webes felület mellé most felsorakoztattunk egy mobilalkalmazást is. Az EgészségAblak nevet viselő app arra hivatott, hogy egészségügyi adatainkat és a friss orvosi dokumentumokat, leleteket egy könnyen kezelhető felületen elérhessük. Bár jelen formájában az alkalmazás közel sem nyújt annyi szolgáltatást, mint a webes EESZT felület, a legfontosabb és legfrissebb dokumentumainkat és a recepteket így is megtalálhatjuk rajta, nagyrészt akadálymentesen.
Az alkalmazást iOS, illetve Android rendszeren is megnéztük, végigmentünk a beüzemelés és bejelentkezés folyamatán, felhívtuk a figyelmet a használat során jelentkező kihívásokra és azok megoldására, és megmutattunk néhány olyan tevékenységet, amelyek a programmal elvégezhetőek.

Play