Hamarosan indul az új Távszem, összeszedtünk minden fontos infót róla

Az MVGYOSZ által életre hívott Távszem szolgáltatás elérkezett történetének eddigi legnagyobb átalakulásához.

Legutóbbi műsorunkban az MVGYOSZ, illetve annak Távszem szolgáltatása került reflektorfénybe, az újdonságokat pedig az MVGYOSZ-tól érkező két vendégünk, dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető, illetve Garami Gábor fejlesztésért felelős informatikus ismertette.
A Távszem szolgáltatás, amelyet immáron közel négy éve vehetnek igénybe a látássérült felhasználók azon célból, hogy érdeklődjenek a telefon kamerája által közvetített információkról, elérkezett fennállásának eddigi talán legnagyobb átalakulásához. Ennek lényege, hogy működését webes alapokra helyezik, ennek köszönhetően pedig sokkal több eszközön és operációs rendszeren lesz hozzáférhető, használata nem korlátozódik majd iOS és Android rendszerekre.
Az újonnan bevezetésre kerülő Távszem ezen kívül sokkal tisztább hangminőséget is kínál, ugyanakkor annak telepítési és beállítási folyamata némileg megváltozik.
Adásunkban vendégeinket kérdeztük az új Távszem alkalmazás fejlesztéséről, az új verzió bevezetésének folyamatáról, a telepítés és beállítás mikéntjéről, illetve természetesen ezúttal is készültünk hangos bemutatóval az új Távszem tesztverzióját használva, amelyet Androidon, iPhone-on, és BlindShell Classic 2 telefonon is kipróbáltunk.

Play