Virtuális tavaszt hoztunk a Gépházba

Ebben pedig visszatérő vendégünk segített, aki egy alternatív beszélő óra megoldást is mutatott.

Legutóbb hallható adásunkban a hallgatói levelek mellett két témával is foglalkoztunk, ezek prezentálásában pedig heti vendégünk, Lakatos Melitta volt segítségünkre.
Vendégünk elsőként egy olyan területre kalauzolt minket, amely a Gépház történetében korábban még csak szóba sem került, bemutattuk ugyanis a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mobilalkalmazását, amely többek közt arra hivatott, hogy az általunk kiválasztott vagy megkeresett madarak hangját meghallgathassuk, illetve információkat szerezzünk róluk.
Az appot iOS és Android alatt is megnéztük, majd hallgatóztunk is egy kicsit, és jól ismert, illetve ritkábban előforduló madarak hangját is megkerestük az alkalmazásban.
Meli emellett javasolt egy olyan alternatívát iOS rendszerre, amely segítségével Apple készülékünk akkor is be tudja mondani magyarul a pontos időt a lezárt kijelző mellett, ha nem telepítünk semmilyen külsős mobilalkalmazást, ehelyett az iOS beépített Parancsok szoftverét használjuk a művelethez. Erre a módszerre is rápillantottunk.

Play