Chimes, az alternatív beszélő óra

Bemutattunk egy alkalmazást, amely segítségével az IPhoneok és IPadek bizonyos időközönként jelezni tudnak felhasználóiknak.

Adásunk első részében arra a tömérdek hallgatói levélre igyekeztünk válaszolni, amelyek részünkre érkeztek: szóba került a Rivo 2 billentyűzet, a hangot adó és rezgő powerbank, de beszéltünk olcsó és kisméretű laptopról is.
Mindezek után pedig átadtuk a terepet Seregi András hallgatónknak, aki a Chimes nevet viselő iOS applikáció bemutatóját prezentálta a publikum számára. A Chimest lényegében arra használhatjuk, hogy készülékünk bizonyos meghatározott időközönként, például óránként jelezzen nekünk, akkor is, ha egyébként a kijelzője éppen zárolva van. Egyfajta alternatívája ez az alkalmazás a korábban nagy népszerűségnek örvendő, de az új készülékeken már nem használható Beszélő óra applikációnak.
A Chimes ingyenes, de beállítása igényel némi időt és energiát, András a beállítási folyamat teljes egészét megismertette az érdeklődőkkel, az általa készített, az apphoz használható hangcsomagot pedig alább tesszük letölthetővé.
Hangcsomag letöltése

Play