Bemutattuk az RSS használatát

Az RSS segítségével egyszerűen, egy univerzális felületen tekinthetőek meg az egyes weboldalakon megjelenő friss tartalmak.


Műsorunk indításaképp izgalmas informatikai hírekről és újdonságokról beszélgettünk, amelyek ezúttal is figyelemfelkeltőek, elgondolkodtatóak vagy éppen felháborítóak.
A beszélgetés után pedig megtárgyaltuk, miként használható akadálymentesen a régi, de egyáltalán nem elavult RSS technológia.
Az RSS lényege, hogy kedvenc weboldalaink híreit, publikációit, friss bejegyzéseit nem kizárólag az adott weboldalon, hanem annak úgynevezett RSS-csatornáján is elolvashatjuk. Az RSS-csatornákat az RSS-olvasó alkalmazás kezeli, így lényegében egyetlen felületen értesülhetünk a kedvenc weboldalainkon megjelenő hírekről, cikkekről vagy egyéb tartalmakról, anélkül, hogy a minket érdeklő honlapokat egyenként meglátogatnánk. Az RSS-olvasó értesít minket, ha friss tartalom érkezett, így rengeteg időt megspórolhatunk magunknak, a kívánt cikkeket pedig könnyedén elolvashatjuk.
Adásunkból kiderül, hogyan használható ez a remek funkció számítógépen, valamint iOS és Android alapú mobilkészülékeken.

Play