Excel tippek és trükkök kezdőknek

A Microsoft Excel táblázatkezelőről szinte mindenki hallott már, de jónéhányan vannak azok, akik már a nevét sem szeretik hallani, mert úgy tartják, számukra túl bonyolult.

A Gépház ezen adásában megpróbáltuk felkelteni azon hallgatóink érdeklődését, akik nem rendelkeznek ismeretekkel a Microsoft Excel táblázatkezelőt tekintve, és idáig nem is tartották fontosnak, hogy foglalkozzanak vele.
Noha tény, hogy nem mindenkinek van szüksége erre a szoftverre, igen sok munkahelyen a munkavégzés egyik feltétele legalább az Excel alapfokú ismerete, illetve számos esetben találkozhatunk különböző forrásokból származó táblázatokkal, amelyeket leggyakrabban ezzel a programmal kell kezelnünk.
Adásunkban megmutattuk az Excel alapvető kezelési sajátosságait, a táblázatokon, táblázatokban történő navigációt, és elvégeztünk néhány igen hasznos műveletet is, amelyek sokkal kevésbé bonyolultak, mint azt sokan gondolják, ellenben rendkívül hasznosak.
Az infókat ezúttal heti vendégünk, Bede Anita szállította, akivel Excelben rögzítettünk adatokat, számolási műveleteket végeztünk, illetve összehoztunk egy egyszerű, de nagyszerű árlistát is.

Play