Készítsünk hangos beszédből szöveges leiratot gépelés nélkül!

A különböző hosszúságú hanganyagok legépelése igen hosszadalmas és fárasztó művelet. Egy új fejlesztés erre kínál megoldást.

Adásunkban egy olyan újdonságot vettünk szemügyre, amely arra hivatott, hogy az előre felvett beszédet írott szöveggé alakítsa, az elkészült produktummal pedig bármilyen szövegszerkesztőben tovább dolgozhatunk.
Számos esetben lehet arra szükség, hogy hangos szöveget gépeljünk le, erre pedig idáig nem létezett igazán hatékony megoldás. Az okostelefonok diktáló funkciója nem túl jó hatásfokkal dolgozik, írásjeleket pedig legfeljebb akkor használ, ha azok beszéd közben kimondásra kerülnek, ami a legtöbb helyzetben teljesen életszerűtlen.
Az adásunkban bemutatott új rendszer azt ígéri, hogy számos formátumú hangfájlból felismeri akár a magyar beszédet is, és jó hatásfokkal, írásjeleket is használva szöveges anyagot készít belőle.
Műsorunkban megtárgyaltuk a fejlesztés legfontosabb tulajdonságait, illetve megmutattuk, milyen lépésekkel próbálható ki a beszédfelismerés.
Természetesen teszteltünk is, és megnéztük, milyen eredménnyel dolgozik a gép kabaréjelenetekkel, vagy épp mihez kezd, ha arra utasítjuk, hogy készítse el egy korábbi Gépház adás szöveges leiratát.

Play