Saját hangunkból készítettünk mesterséges beszédet!

A performanszhoz pedig egy online szolgáltatást használtunk, amely azt ígéri, hogy alig egy percnyi, beszédet tartalmazó hangmintából bárki hangján képes megszólalni.

Péntek esti adásunk első felében hallgatóink észrevételeivel, kérdéseivel és témajavaslataival foglalkoztunk, így előkerült a nemrég tárgyalt online buszjegyvásárlás, az elfelejtett Google fiókos jelszó, de az is, mit jelent a megfizethető telefon fogalma a mostani, igencsak megváltozott piaci környezetben.
Műsorunk fő témája pedig egy olyan webalkalmazás volt, amely mesterséges intelligenciát használó, felhőalapú technológia segítségével készít lényegében bárki hangjából szintetizált beszédet, pillanatnyilag angol nyelven.
Megmutattuk, miként lehet regisztrálni és használatba venni a szóban forgó szolgáltatást, és lépésről lépésre végigmentünk egy hang létrehozásának folyamatán, munkánk gyümölcseként pedig természetesen meg is hallgattuk, mit műveltünk. A Gépház mindhárom műsorvezetőjének hangjából mesterséges beszéd készült, mégpedig alig egy percnyi magyar nyelvű hangmintából.

Play