Ismerkedés a Discord alkalmazással

A Discord egy igen sokrétű csevegőplatform, amely a legtöbb népszerű eszközre elérhető, legnagyobb vonzereje az ingyenes csoportos csevegés, illetve a hangeszközök és a zajszűrés nagymértékű testreszabhatósága.

Adásunkban a hallgatói levelek után ismeretséget kötöttünk a Discord nevet viselő alkalmazással, amely egy széleskörűen konfigurálható csevegőplatform. A Discordban szöveges, hangos és videós beszélgetéseket bonyolíthatunk le barátainkkal, igazi vonzereje mégis az, hogy pillanatnyilag teljesen ingyen tesz lehetővé csoportos hang- és videóbeszélgetéseket, igen sok résztvevővel. A Discordon barátainkat, ismerőseinket Discord felhasználóneveikkel tudjuk azonosítani, és ugyanilyen felhasználónevet kell regisztrálnunk magunknak is, ha hozzá szeretnénk férni a platformhoz.
A csoportos beszélgetésekhez a Discord úgynevezett szervereket kínál, amelyek egyfajta virtuális közösségek, és bárki létrehozhat ilyet, aki regisztrált Discord fiókot. A szerverekre meghívottak gyakorlatilag bármikor kapcsolatba léphetnek egymással hang, videó vagy szöveges csevegés által, így érdekes alternatíva lehet a platform baráti, tanulói és munkahelyi közösségeknek is.
A Discord PC-s felülete webes, ám kezelése nem kifejezetten egyszerű, egyes elemei meglehetősen speciális megközelítést igényelnek a képernyőolvasóval történő használathoz.
Műsorunkban a Discord fiók regisztrációját mutattuk be Windowsos számítógépen, végigmentünk ennek buktatóin, majd megnéztük az alkalmazás kezelőfelületének alapvető tulajdonságait, így az ismerősnek jelölést, az üzenetküldést és egy alap discord szerver létrehozását is.

Play