Kipróbáltuk a BlindShell 2-t, a vakok számára készült telefon új generációját!

Megújult külsővel, jóval nagyobb kapacitású akkumulátorral, illetve új szolgáltatások és alkalmazások egész sorával készül a BlindShell 2, melynek egy tesztelésre szánt példánya a Gépházban járt.

A BlindShell elnevezésű, vak emberek igényeire szabott mobilkészülék első változata itthon is nagy sikert aratott, az MVGYOSZ pedig a jövő év elején készül forgalomba hozni a készülék vadonatúj szériáját. A honosítás és a fejlesztői munka igen jól halad, így a Gépházban próbáltuk ki a BlindShell 2 egy példányát, amelyen egy tesztelés alatt álló, majdnem végleges rendszer futott.
A mobil átalakult külseje, nagyobb hangereje, jóval erősebb akkumulátora és jobb kamerája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a beltartalom is megújulhasson. Az új rendszer a jól megszokott korábbi funkciókat mind tartalmazza, azokat továbbra is akadálymentesen, egyszerűen lehet használni.
Mindemellett azonban számos új alkalmazás és szolgáltatás is elérhető az új BlindShell-en, így például már a tesztverzión is működik az MVGYOSZ hangoskönyvtára, vagy épp egy olyan kisegítő szoftver, melynek segítségével a telefon kamerájával lehetőségünk nyílik írásos tartalmakat felolvastatni, vagy éppen bankjegyeket felismerni. További újdonság, hogy az új készüléket a jövőben lehetőség lesz további alkalmazásokkal bővíteni. Egy folyamatosan bővülő alkalmazástár áll a felhasználók rendelkezésére, ahonnan néhány gombnyomással letölthetőek különböző olyan szoftverek, amelyek a telefon tudását bővítik. Tesztünk időpontjában a teljesség igénye nélkül a Facebook Messenger lite, illetve más hasznos appok is elérhetőek ezen felületen, a lista pedig bővülni fog, a tervek szerint hamarosan az MVGYOSZ Távszem szolgáltatása és más fejlesztések is elkészülnek a telefonra.

Adásunkban megmutattuk, hogyan működik az új BlindShell, valamint megnéztük azokat a funkciókat, amelyek a legnagyobb újdonságokat ígérik, így például az alkalmazástárat, az MVGYOSZ Hangoskönyvtárát vagy épp a Facebook Messengert.

Play