Kipróbáltuk a közoktatás megújult központi honlapját

Digitális tankönyvekkel, hangos és videós tananyagokkal, feladatgyűjteménnyel rendelkező állami honlap van készülőben a közoktatásban, köznevelésben tanuló diákok részére, az első osztálytól egészen az érettségi vizsgáig.

Legutóbbi adásunk fő témája az NKP, azaz a Nemzeti Köznevelési Portál volt. Az nkp.hu címen elérhető honlap azért létesült, hogy az állami és egyházi iskolarendszerben tanuló diákok egyfajta központjaként funkcionáljon, tananyagok, feladatok, információk tárháza legyen, sőt közösségi teret biztosítson tanulóknak és pedagógusoknak egyaránt.
Vendégünk Hosszú János volt, aki a portál akadálymentesítési részlegének munkatársa. Beszéltünk az NKP célkitűzéseiről, funkcióiról, illetve a honlap akadálymentességének jelen állapotáról is. Az elméleti infók után pedig belekóstoltunk az NKP használatába, és képernyőolvasóval felvértezve tekintettük át a honlap felépítését, kinézetét. Ezt követően kerestünk, sőt olvastunk digitálisan elérhető, friss tankönyveket, illetve megoldottunk néhány feladatot is, különböző tantárgyakból.

Play