Kipróbáltuk a nem csak budapestieknek hasznos Budapest Go alkalmazást

A Budapest Go számos olyan trükköt tud, amely nagymértékben könnyítheti meg a tömegközlekedést használó személyek mindennapjait, műsorunkban ezeket kíséreltük meg csokorba szedni.

Az első néhány percben hallgatói levelekkel, illetve egy nagyon rövid bemutatóval indítottunk. Hallgatói ajánlás nyomán egy nagyon egyszerű honlapot néztünk meg, amely segítségével számítógépen is lehetővé válik instant diktálni, a rendszer pedig írásos szöveggé alakítja mondandónkat.
A rögtönzött bemutató után az Apple eszközök változásairól beszélgettünk, amelyek az EU területén léphetnek hamarosan életbe, illetve pár perc erejéig egy arcpirító kockaságot is műveltünk, és Windows operációs rendszert indítottunk el egy iPhone készüléken.
Mindezek után a Budapest Go alkalmazás következett, amelynek néhány funkciója vak felhasználók számára is meglehetősen hasznos. A program képes például információkat adni a hozzánk legközelebb található megállókról, legyen az busz vagy kötött pályás, illetve az onnan induló, oda érkező járatokról is valós időben tájékoztat. Mindemellett lehetőségünk nyílik egy adott járat útvonalát megtekinteni, megállóit érkezési sorrendben kilistázni, sőt, még az is követhető az alkalmazással, hol tart épp az adott jármű.
A Budapest Go kezelését, kinézetét és leghasznosabb szolgáltatásait iOS, valamint Android rendszerű okostelefonon is megnéztük.

Play