Majdnem emberi hangon beszél, majdnem mindent megért, és majdnem jól válaszol, mi az?

Ez az OpenAI féle Chat GPT mobilapp, amely egy ideje nem csupán írásban képes kommunikálni felhasználójával, hanem hangban is, mégpedig oda és vissza.

A 2023-as év fogyasztókhoz eljutott legnagyobb vívmánya minden kétséget kizáróan a mesterséges intelligencia és annak mindenféle fajtája, amely a Chat GPT-vel hívta fel magára a figyelmet valamikor az év legelején. Azóta szolgáltatások sokasága kezdte el így vagy úgy hasznosítani, így természetes, hogy a Gépházban is rendre foglalkoztunk vele. Így volt ez az itt meghallgatható adásunkban is, amikor is a Chat GPT mobilapp használatával beszélgettünk a géppel. Ez önmagában még nem jelentene semmi újat, azonban ezúttal nem írásos formában, hanem hangos kommunikációval tettük ezt. A dolog kis túlzással olyan, mint egy telefonos vagy hanghívásos beszélgetés, leszámítva, hogy némileg többet kell várni a rendszer válaszára. Az app többféle, más alkalmazásokban soha nem hallott hangon képes beszélni hozzánk, így már csak azért is érdemes alaposan fülelni, mert sok új mesterséges beszédhangot is megismerhetünk. A műsorban megpróbáltunk teljesen hétköznapi témák mentén beszélgetni a rendszerrel, több témát érintve, több szituációt előidézve.
Hogy ezen beszélgetések mennyire voltak magasröptűek, és milyen értelmi szinten zajlottak, annak megítélését hallgatóinkra bízzuk.

Play