Rendkívül egyszerű e-mail klienst próbáltunk ki

Szinte semmilyen extra funkciója nincs, cserébe igen egyszerűen kezelhető.

A jövő év elején végleg megszűnik a GMail sokak által kedvelt, csaknem 15 éve működő legakadálymentesebb felülete. A Gépházban egy ideje igyekszünk alternatívákat mutatni ennek kiváltására, most egy igen puritán, de nagyon egyszerűen kezelhető szoftverre néztünk rá.
A POP Peeper nevezetű megoldás egy e-mail kliens, azaz a programban nyílik lehetőségünk e-maileket olvasni és írni, például a GMail szolgáltatáson keresztül is, a webes verzió megkerülésével. A szoftver legnagyobb előnye, hogy kezelőfelülete teljesen szabványos elemekből építkezik, így gyakorlatilag az egész programon belül elnavigálhatunk a jól ismert alap parancsokkal, nyilakkal, tabbal, enterrel. A Pop Peepernek ingyenes, illetve megvásárolható változata is van, adásunkban előbbit próbáltuk ki. Az ingyenesség ára, hogy ezen formában csak a lehető legalapvetőbb funkciókat kínálja, így e-mailek olvasására, törlésére, írására, illetve mellékletek kezelésére kell szorítkoznunk, ezeket azonban rendkívül egyszerűen tehetjük meg, akár egyszerre több postafiók esetén is.
Adásunkban kitértünk a program telepítésére, az e-mailfiókok beállítására, és megnéztük, miként működik az e-mailezés a gyakorlatban.

Play