Megnéztük a nemrég megjelent magyar Jaws 2018 néhány újdonságát

Új a telepítője, képes önállóan scannelni fájlokból is, el tudja sötétíteni a képernyőt, a többiről nem is beszélve.

Ebben az adásban is informatikai aktualitásokkal kezdtünk, néhány szóban megemlékeztünk a nem is olyan rég tartott Apple WWDC fejlesztői konferenciáról is, aztán elővettük az új, 2018-as magyar Jaws for Windows alkalmazást.
Egy gyors telepítést követően megnéztük, milyen rendkívül egyszerű módon lehet felhasználói beállításainkat egynéhány enter segítségével átpakolni egy régebbi Jaws-ból az újba, ezután kipróbáltuk a Jaws2018 néhány újdonságát.
Felavattuk a kibővült, s ezzel vadonatúj szolgáltatásokat biztosító OCR funkciót, azaz scanneltünk a Jaws-zal, a kapott eredményt más, fizetős OCR alkalmazás tudásával is összevetettük, majd ráeresztettük a Jaws optikai karakterfelismerőjét egy egyszerű képfájlra, hisz mostmár ezekhez is ért.
Kipróbáltuk a kibővült webes bőbeszédűségi lehetőségeket is, melyek segítségével immáron szabályozható, hogy a Jaws milyen elemeket olvasson fel a weben, így például már a felhasználó dönti el, hogy igényli-e az idézetblokkok, listák, keretek, egyéb webes elemek automatikus bejelentését.
Beszélgettünk még az Edge támogatásáról, , illetve többek közt a képernyőárnyékolás funkcióról is, alább lehet műsorunkat ismételten meghallgatni.

Play