Megnéztük a Netflix filmes streaming szolgáltatását

A Netflix streamingje ugyanazon alapokon nyugszik, mint a nálunk korábban tesztelt filmes szolgáltatók, azaz előfizetés ellenében hozzáférhetünk a platform kínálatához, amely egyébként folyamatosan változik.

Adásunk első perceit most is hallgatói levelekre szántuk. Kiemelten foglalkoztunk azon fejleménnyel, miszerint a Sonos cég új mobilapplikációja úgy debütált, hogy azt nem lehetséges képernyőolvasó szoftverekkel használni, így közvetve a Sonos által gyártott hangeszközökhöz sem férünk hozzá látás nélkül. Ezen téma kapcsán beszélgettünk arról is, hogy egyénileg milyen tapasztalatokat szereztünk az elmúlt években olyan esetekben, amikor felkerestük egy adott weboldal vagy alkalmazás ügyfélszolgálatát vagy fejlesztői csapatát, jelezve az akadálymentességi hiányosságokat.
Ezek után pedig átnyergeltünk a Netflixre, amely egy igen népszerű és sokak által használt filmes streaming platform, filmekkel, sorozatokkal és rengeteg saját gyártású tartalommal. A Netflix alapvetően úgy működik, mint társai: havi előfizetésért cserébe hozzáférést kínál tartalmaihoz felhasználói számára. Adásunkban számítógépen regisztráltunk a platformra, majd megnéztük az előfizetés mikéntjét, illetve összehasonlítottuk az egyes előfizetési lehetőségeket. Ezt követően elsőként PC-n néztük át a Netflix felületét, a webalkalmazásban kerestünk tartalmakat, játszottunk le filmeket, felhívtuk a figyelmet a keresés buktatóira. Megnéztük továbbá, milyen módon tudunk lejátszás közben az adott tartalomban léptetni, hangerőt állítani, valamint arra is kitértünk, hogyan váltunk hangsávot és feliratot. Végül megpróbáltuk kideríteni, mit kezd a képernyőolvasó a feliratozott filmekkel.

Play