Okos eszközzel készítettünk ételt a Gépházban

Vendégünk egy okostelefonnal vezérelhető Xiaomi forrólevegős fritőzt hozott kipróbálásra.

Adásunk első felében jó szokásunknak hódolva hallgatóink leveleivel foglalkoztunk, illetve becsempésztünk néhány igen aktuális informatikai fejleményt is. Beszéltünk a BlindShell készülékről, annak névjegyzékéről és a névjegyek fájlba mentéséről, illetve kitekintettünk kicsit a nagyvilágba, az Amerika és Kína közti csörtét elővéve, amelynek ismét a Huawei cég lehet rövidtávon a legnagyobb vesztese.
Ezt követően pedig beinvitáltuk a stúdióba vendégünket, Lakatos Melittát, akinek hathatós közreműködésével vacsorát készítettünk a Gépházban. Melitta egy Xiaomi forrólevegős fritőzt, röviden: Airfryert hozott nekünk, amelynek legfontosabb ismérve, hogy a benne történő sütéshez alig néhány csepp olajra van szükség, lévén a sütés a forró levegő keringtetésével megy végbe. Ezen Airfryer különlegessége azonban, hogy vezérlése, működtetése egy okostelefonos alkalmazással történik.
Adásunkban megnéztük a vezérléshez használható mobilalkalmazás néhány jellemzőjét, és megmutattuk, milyen módon lehet vakon sütést beállítani és elindítani, egyúttal rá is bukkantunk az alkalmazás néhány hiányosságára is, amely az akadálymentességet érinti.
Próbálkozásunkat végül siker koronázta, így a Gépház történetében először a műsor végére friss ételt tettünk az asztalra.

Play