Megnéztük, mit tud az Android legújabb kisegítő csomagja

A TalkBack képernyőolvasó új gyorsműveleteket, újfajta gépelési módot, megváltozott hangerőszabályzási metódust és rengeteg új Braille-kódtáblát kínál, köztük a magyart is.

Péntek esti adásunk felütéseként hallgatói leveleket vettünk elő, illetve előző műsorunkra visszautalva beszélgettünk még egy jót a mesterséges intelligencián alapuló, Chat GPT nevű fejlesztésről.
Műsorunk második felében pedig Androidoztunk. Mindenekelőtt számba vettük, pillanatnyilag milyen TalkBack verziókkal találkozhat a felhasználó, és mi a különbség a Samsung, valamint a Google-féle régi és új Android verziókra kiadott képernyőolvasó variánsok között. Ezt követően pedig a néhány nappal ezelőtt frissült TalkBack olyan újdonságait mutattuk be, amelyek a legtöbb felhasználó számára elérhetőek.
Végigmentünk az újdonságokat részletező útmutatón, megnéztük a megújult gyorsműveletek funkciót, a hangerőszabályzás megváltozott módját, illetve a talán legjelentősebb változást, a megújult Braille-bevitelt. Utóbbi a frissítés során rengeteg új nyelv támogatására lett felkészítve, így többek közt teljes értékű magyar Braille-bevitelt is támogat, amit természetesen ki is próbáltunk.

Play