Vendégünk volt a mesterséges intelligencia

A Chat GPT egy mesterséges intelligencián alapuló úgynevezett chatbot, amivel kis túlzással bármilyen témában beszélgetésbe bocsátkozhatunk. Péntek este mi is így tettünk.

A Gépház legutóbbi adásában beszélgettünk. Ez önmagában semmiféle újdonságot nem is jelent, ám partnerünk ezúttal nem egy vagy több személy volt, hanem maga a gép. Egy igen friss fejlesztés, amely mesterséges intelligencián alapul, és egy webböngésző segítségével jelenleg szabadon kipróbálható, tesztelhető.
A Chat GPT nevet viselő fejlesztés, noha nem tekinthető teljességgel páratlannak, működésének hatásfoka, és a vele történő beszélgetés élménye valóban párját ritkító. Lényegében úgy beszélgethetünk írásos formában a géppel, mintha emberrel társalognánk.
Adásunkban megmutattuk, milyen lépések megtétele szükséges a fejlesztés kipróbálásához, a regisztrációs folyamatot követően pedig természetesen mi is chateltünk vele.
Információkat kérdeztünk tőle a legkülönfélébb témákban, szóba kerültek többek között a képernyőolvasó szoftverek, Excel tippek, a párkeresés, vagy épp a kolbásztöltés.
Bizonyos mértékig provokáltuk, vitatkoztunk vele, de egy kissé bugyuta matematikai szöveges feladat megoldását is rábíztuk. Külön érdekesség, hogy bár a fejlesztés angol nyelven működik a leghatékonyabban, ebben az adásban mi kizárólag magyarul kommunikáltunk vele.

Play