Olcsó VS drága Android telefonok

A ma estére tervezett, több szempontból is rendhagyó műsorunk egy jónéhány hete megfogant ötlet eredménye. Rendhagyó, mert a megszokottól eltérően élőben jelentkezünk, így azonnali véleménynyilvánításra és kérdezgetésre is nyílik lehetősége mindenkinek, illetve rendhagyó, mert megpróbálunk a végére járni annak, vajon tényleg mindenkinek szükséges-e ötven, vagy akár száz ezer forint feletti áron mobiltelefont vásárolnia.

Mai műsorunkat teljes egészében az Android és az androidos készülékek töltik majd ki, az egészen alsó kategóriától kezdve a majdnem csúcsmodellekig. Beszélgetéssel, érvekkel, hangos bemutatóval igyekszünk arra választ keresni, hogy mennyire kell a zsebébe nyúlnia annak, aki telefonálásra, üzenetkezelésre, navigációra és némi internetezésre kívánja telefonját használni, de képes kompromisszumokra, és nem feltétlenül csak az dobogtatja meg a szívét, hogy mekkora processzor és mennyi ram dübörög a telefonjában. Megnézzük, mit kapunk 20000 forintért a mai magyar mobilpiacon, ha jól körülnézünk, mire elég egy ilyen, abszolut belépő szintű telefon, és mit tudnak a drágább készülékek, mit, mennyivel és hogyan tudnak jobban.
Kell-e egy megbízható Androidos készülékért hűséget vállalnunk, vagy majdnem száz ezer forintnyi pénzt perkálnunk csak azért, mert négymagos benne a processzor? Samsung, Nexus és Sony feszülnek egymásnak a mai gépházban, a 20000 forintos  telefon a 100000 forintos telefonnal, különbségek, hasonlóságok, érvek a csúcshardver és az olcsóság mellett. Minden olyan mobilt használó vak felhasználónak ajánljuk ezt az adást, aki kíváncsi, merre tart a mobilpiac, vagy szeretne a közeljövőben androidos telefont venni, de nem tudja, mire és mennyit költsön. Mindent megteszünk, hogy legjobb tudásunk szerint megválaszoljuk azokat az alapvető kérdéseket, hogy mire kell a nagy hardver, mire jó egy belépő szintű beszélő okostelefon, és az egyes gyártók néhány modellje milyen eltéréseket vagy hasonlóságokat mutat.
Nagyon bízunk benne, hogy a műsor végére mindazon hallgatóinknak, akik eddig kételkedtek, egy sokkalta tisztább kép lesz a fejükben arról, hogy az egyes árkategóriák mit rejtenek,  melyik telefon miért kerül annyiba, amennyibe, és hogy önnön igényeiket figyelembe véve  miféle készülékek lennének a legkifizetődőbbek.
A hobbyradio Skypecímen elérhetőek leszünk (hobby ipszilonnal), a felmerülő kérdésekre igyekszünk válaszolni, a véleményekre reagálni, ma este nyolckor tehát számotokra sorakoznak fel a telefonok, és mi is, hogy mindenki megtudja, hogyan kell okosan telefont választania, és megspórolnia akár egy nagy kötegnyi tízezrest.
Jövünk, gyertek ti is!

Play
  • Bejegyzés kelte:
  • Utolsó módosítás:
  • Szerző:
  • Kategória: Egyéb