Aurora a Gépházban

Ez a hét is a végéhez ért, és noha a héten a látássérült érdeklődők már megannyi érdekességet megtekinthettek és/vagy kipróbálhattak a LESEK konferencián, mi ezt az újdonságokkal teletűzdelt hetet szeretnénk megkoronázni mai adásunkkal.

A műsor első felében egy vadonatúj, Aurorának keresztelt projektről lesz szó.
Ez egy startup vállalkozás, az általuk tervezett eszköz pedig még korai stádiumban van, de a fejlesztés folyamatos. Az Aurora célja, hogy a látássérült emberek közlekedését elősegítse olyan módon, hogy egy berendezés figyelmezteti használóját az olyan, főként fej és vállmagasságban elhelyezkedő akadályokra, amelyeket fehér bottal nem képes érzékelni.
A projekt megálmodója két egyetemista fiatal, akik ma este nyilatkoznak minden kedves érdeklődőnek a projektről, annak mibenlétéről, hátteréről és sok egyéb másról is itt a Gépházban.
Az Aurora után régi rovatunk köszön vissza újra, és informatikai aktualitásokról, tudnivalókról, sőt néhány, a jövőt illető találgatásról is beszélgetünk. Windows 10-ről, Android 5-ről, új Skype-ról és sok egyéb másról is szó lesz.

Play
  • Bejegyzés kelte:
  • Szerző:
  • Kategória: Egyéb