Retro játékok

A ma esti Gépházban egyaránt hívunk benneteket egy kis nosztalgiázásra, valamint némi játékra is.

Úgy gondoltuk, a karácsony közeledtével az újdonságok és az aktualitások néha-néha már unalmassá váló forgatagának búcsút intve mutatunk valami olyat, amit idáig még hírből sem hallhattatok nálunk.
Olyan játékokat, játékkonzolokat és fejlesztéseket  hozunk, amelyek nem kifejezetten vakok vagy látássérültek számára készültek, ám azok, akik a 80-as és a 90-es években élték gyermekkorukat, valószínűleg egyikkelmásikkal találkoztak.
Megmutatjuk, hogyan volt képes az élelmes vak játékos videójátékokkal is játszani, és miként aranyozták be néhányunk gyermekkorát olyan játékok és játékkonzolok, amiket egyébként egyáltalán nem vakos használatra terveztek, és persze nem voltak akadálymentesek sem.
Ebben vendégünk, Réhm Attila is segítségünkre lesz.

Akiknek mond valamit a GTA, a Nintendo videojáték vagy a Prince of Persia, ők azért, akiknek pedig nem, ők meg azért csatlakozzanak hozzánk a megszokott időpontban, ma este nyolckor, a Hobby Rádióban.
Műsorunkat egyaránt szántuk érdekesnek, nosztalgikusnak és könnyednek, reméljük, hogy többeteknek sikerül vele örömet szereznünk.

Play