BeLin a Gépházban

Bár december 6. csak holnap lesz, mi most egy picit beelőzzük a nagyszakállú Mikulást, és a Gépházas puttonyunkban hozunk nektek valami igazán érdekeset.

Ráadásul nem is mi hárman, hanem leginkább a ma esti műsorunk vendége, Hammer Attila, aki a Belinről (Beszélő Linux) mesél, és egy kis hangos bemutatót is tart.
A Linuxról elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy funkcióját tekintve egy operációs rendszer, azaz az a célja, hogy működtesse a számítógépet, akárcsak a Windowsnak. Az egyik legnagyobb különbség, hogy a Windows egy kereskedelmi termék, azaz a legális használathoz meg kell azt vásárolnunk, míg a Linux teljesen ingyenes.
A Belint pedig az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány fejleszti Hammer Attila vezetésével, ez tehát egy Linux operációs rendszer, felszerelve képernyőolvasóval és egy rakás hasznos, többségében akadálymentes ingyenes programmal.
Többet nem is érdemes hozzáfűzni a dologhoz, mindenkit várunk, akit érdekelnek az alábbiak: Milyen dolgokra és hogyan használható egy teljesen ingyenes operációs rendszer? Mennyire más például a Windowshoz képest az alapfelépítése? Milyen minőségben léteznek rá akadálymentes programok? Hogyan lehet ezt kipróbálni anélkül, hogy a jelenlegi Windowsunkat törölnénk a gépről?

Play
  • Bejegyzés kelte:
  • Utolsó módosítás:
  • Szerző:
  • Kategória: Egyéb