Telefonnal is vezérelhető okosmosógép érkezett hozzánk

A készülék nyomó- és tekerőgombokkal is rendelkezik, illetve a megfelelő beállítási folyamat elvégzését követően egy mobilapplikáció segítségével is működtethető.

Műsorunkban a hallgatói vélemények megtárgyalása után egy LG készülékkel álltunk elő, amely mosó- és szárítógép egyben, különlegessége pedig, hogy vezérlése többféleképpen történhet, akár vakon is.
Egyrészt a kezelőpanelen helyet kaptak olyan gombok, amelyekkel akár látássérültként is kiválaszthatóak és elindíthatóak egyes mosási és szárítási programok, amennyiben azok sorrendjéről a felhasználó előzetesen tájékozódott. Mindemellett a készülék képes Wifi hálózatra is csatlakozni, és a megfelelő mobilalkalmazás használatával mobilkészülék segítségével is vezérelhető.
A programok egyes tulajdonságai állíthatóak, mint például hőmérséklet, fordulatszám, mosástípusok, elindítható, illetve leállítható egy adott program, sőt a mosás elkészültéről értesítést is küld telefonunkra a mosógép.
Adásunkban iPhone készüléken néztük meg a vezérlésre szolgáló alkalmazást, illetve tisztáztuk a masina kezelési módját, majd telefonnal el is indítottunk egy mosást.
A kipróbált eszköz típusa és megnevezése:
LG F2DV5S7N0E slim mosó-szárítógép

Play