Heti ajánlat: Apple termékbejelentések és Androidos braille billentyűzet

Pénteki adásunkban a nemrég bejelentett iPhone SE 2022 készülékkel és egyéb új Apple termékekkel foglalkoztunk, emellett pedig bemutattunk egy Androidon futó alkalmazást, amellyel magyar ékezetes karakterek is begépelhetők Braille-írással.

Műsorunk első felében megbeszéltük, milyen új Apple kütyük kerültek bemutatásra néhány nappal ezelőtt. Szó esett az idei legolcsóbb friss iPhone-ról, amely az SE 2022 nevet viseli és számos megnyerő tulajdonsággal bír, ám értelemszerűen némi kompromisszumkészséget is megkíván vásárlóitól a kedvezőbb árért cserébe.
Beszéltünk még az Apple vadonatúj profi asztali számítógépéről, az Apple Studio-ról, illetve a most bejelentett egyéb kiegészítőkről is.
Ezek után pedig Androidos télfélre merészkedtünk, és hangos bemutatót tartottunk az Advanced Braille Keyboard nevű applikációról, amely arra hivatott, hogy Braille-írás segítségével gépelhessünk be szöveget mobilunk érintőkijelzőjén. Efféle lehetőség már részét képezi az Android rendszernek, az újdonság ereje abban áll, hogy a szoftverben számos nyelven, így többek közt magyarul is használható a Braille-bevitel, így az összes magyar ékezetes karakter, többjegyű mássalhangzó és írásjel is gond nélkül begépelhető vele.
Adásunkból kiderült, miként kell beszerezni és használható állapotúra konfigurálni az applikációt, és az is, hogyan teljesít a program működés közben.

Play