Megnéztük, mit tud rólunk a Google

Megannyi mobilos és informatikai újdonság mellett annak jártunk utána, hogy szokásaink és fogyasztási preferenciáink alapján milyen profilt állított össze rólunk a Google óriáscég.

Soron következő műsorunk nagyobbik részében az informatikai újdonságok kapták a legfőbb szerepet, így egyrészt foglalkoztunk a nemrég Barcelonában lezajlott Mobil Világkiállítással, illetve a nemzetközi színtéren csúcssebességgel zajló informatikai történésekkel.
Beszéltünk többek között a legújabb botrányról, amely azért robbant ki, mert egybehangzó bizonyítékok szerint a Samsung cég szándékosan lelassítja régebbi telefonjainak a működését, így ösztönözve új készülék vásárlását, illetve arról a tervezetről is kokettáltunk, amely szerint egy európai országban legálissá tennék a szoftverkalózkodást.
Mindezek után arról értekeztünk, hogy fogyasztási szokásaink, keresési preferenciáink szerint analizál minket a Google cég, ennek eredményét pedig mindenki megtekintheti, aki Google fiókkal rendelkezik, azaz használja a konszern valamely népszerű szolgáltatását.
Műsorunkban megmutattuk, miként hívható be a Google analizálása révén létrejött személyes profilunk, és kiderítettük, a Gépház műsorvezetőiről mennyit tud a nagytestvér.

Play