Utánajártunk az online is megvehető ország és vármegyebérleteknek

Az új bérletkonstrukciók megvásárlásának folyamatát pedig be is mutattuk.

Soron következő műsorunkat egy kellemes és markáns diskurzussal indítottuk a Facebookot is birtokló Meta nevű cég virtuális valóságáról, a metaverzumról, a beszélgetést követően pedig egy sokakat érintő itthoni aktualitással foglalkoztunk.
Május 1-jén életbe léptek az új vármegye- és országbérlet-konstrukciók, ennek lényege, hogy egy 30 napos bérlettel a Volán, a nem helyjegyköteles MÁV/GYSEV, illetve egyes HÉV helyközi és távolsági járatokon a bérlet érvényességi ideje alatt korlátlanul utazhatunk. Az országbérlet az egész ország területén teszi ezt lehetővé, míg a vármegyebérlet azon megyében, amelyet vásárláskor kiválasztunk. Az új bérleteket a látássérült emberek 90 százalékos kedvezménnyel válthatják meg.
Az iOS és Android rendszerekre elérhető MÁV alkalmazás lehetőséget nyújt ezen új bérletek online megvásárlására, adásunkban pedig végigmentünk a vásárlás folyamatán.
Megnéztük, hol érhető el az új felület, miként kell bekonfigurálni az utasokat és kedvezményeket, illetve műsorunk végére az is kiderült, mi az az elektronikus bérletigazolvány és miért szükséges feltétlenül az új bérletek megvételéhez.

Play