IPhoneon elegyedtünk szóba a mesterséges intelligenciával

A köztudatba idén berobbant Chat GPT immáron mobilalkalmazással is rendelkezik, most ezt próbáltuk ki IOs alatt.

Adásunk első perceiben belendülésként természetesen hallgatói leveleket vettünk elő, és többek közt megosztottuk hallgatóink tapasztalatait a Távszem új verziójának használatáról, és az alkalmazás engedélyeinek kezeléséről.
Ezt követően pedig a Chat GPT-vel, annak is az iOS alatt elérhető verziójával töltöttük az időt. A mostanság igen népszerű chatrobotot az elmúlt hónapokban megannyi szolgáltatásba integrálták, többek közt a Microsoft Bing keresőjébe is, mi azonban mégsem ezzel, hanem a modell eredeti változatával foglalkoztunk, amelyet az év elején PC-n is megnéztünk.

A fejlődés nemcsupán ott mutatkozik meg, hogy a honlapon túl immáron mobilalkalmazással is rendelkezik a szolgáltatás. A Chat GPT a hónapok során kvázi intelligensebb, okosabb lett, legalábbis sokak egybehangzó véleménye szerint, erről igyekeztünk mi is meggyőződni a műsorban. Magyarul, konyhanyelven beszélgettünk vele, megpróbáltunk információkat szerezni tőle a legkülönbözőbb témákban, és arra kerestük a választ, vajon tényleg folyamatos-e a mesterséges intelligencia fejlődése.
Mindeközben természetesen bemutattuk az Apple eszközökre fejlesztett Chat GPT mobilapplikáció felületét és akadálymentes használatát is.

Play